Abonnementen

U heeft een verstandige en duurzame keuze gemaakt door te kiezen voor zonnepanelen. U heeft uw installatie door een andere installateur laten aanleggen en u wilt een gegarandeerd veilig en rendabel zonnestroomsysteem. Naar aanleiding van een aantal ernstige brandincidenten in de afgelopen jaren, zijn de normen en richtlijnen voor commerciële PV installaties v.w.b. het installeren van zonnestroominstallaties, aangepast en verbeterd.

Inventicss biedt u de mogelijkheid om uw zonnestroominstallatie te inspecteren en te toetsen aan de huidige richtlijnen en normen. Door middel van een quickscan en een eerste bijzondere inspectie maken wij inzichtelijk hoe de status van uw zonnestroominstallatie is. De quickscan is geheel kosteloos en vrijblijvend. Op basis van de quickscan bepaalt u of een inspectierapport gewenst is. In dit inspectierapport wordt inzichtelijk of er aanpassingen en/of aanbevelingen nodig zijn om een veilig en optimaal presterend zonnedak te garanderen. De kosten voor dit inspectierapport bedragen € 99,-. U heeft hiermee een tastbaar document in handen, met daarin de event. concrete aanpassingen en/of aanbevelingen. In overleg ontvangt u tevens een gepaste herstelofferte.

Als de basis van uw installatie voldoet aan de huidige richtlijnen en normeringen bieden wij u een meerjarige overeenkomst aan om uw zonnedak in optimale conditie te houden. U heeft keuze uit één van de onderstaande pakketten, zo bent u verzekerd van een veilig en rendabel zonnedak. 

Kies het inspectie & onderhoud abonnement dat bij u past
Onze diensten

Quickscan

Tijdens de quickscan wordt snel duidelijk wat de actuele status van uw installatie is. Op basis van deze quickscan bepaalt u of een eerste inspectierapport gewenst is. In het eerste inspectierapport wordt inzichtelijk of er aanpassingen en/of aanbevelingen nodig zijn om een veilig en optimaal presterend zonnedak te garanderen.

 

Eerste bijzondere inspectie (EBI)

De eerste inspectie vormt de basis van een veilig zonnestroomsysteem. Deze inspectie zal conform het inspectieplan worden uitgevoerd. Inventicss maakt een inspectierapport volgens het inspectieplan met constateringen die gerapporteerd worden als aanbevelingen en/of aanpassingen*. Dit resulteert in een veilige installatie die maximaal rendement kan leveren.

  • Aanbevelingen: zijn niet urgent maar dragen bij aan de prestaties van de installatie
  • Aanpassingen: zijn urgent en dienen verholpen te worden

 

Periodieke inspectie (PI)

In de periodieke inspectie wordt voortgeborduurd op de eerste bijzondere inspectie waarmee de installatie in topvorm blijft. (De frequentie van de periodieke inspectie is eens per 24 maanden.)

 

Monitoring op afstand 

Inventicss monitort maandelijks de installatie op afstand en vergelijkt hierbij prestaties t.o.v. andere vergelijkbare installaties. Wij nemen contact met u op bij een vervuild paneel of optredende storing aan uw installatie.

 

Bemiddeling 

Door monitoring van het systeem, ondersteund met de bijbehorende inspecties komen eventuele defecten snel in beeld. Deze defecten worden door ons doorgegeven aan de installateur waarna actie wordt ondernomen. Wanneer er nog aanspraak op fabrieksgaranties gemaakt kan worden, zal de garantieprocedure door de installateur in gang worden gezet.

 

Reiniging zonnepanelen

Het rendement van uw panelen kan verbeteren als de afzetting van vuil verwijderd wordt. Met een speciale installatie wordt dit uitgevoerd met Osmose water. Dit speciaal gezuiverd water zorgt er voor dat uw panelen streeploos en vlekvrij opdrogen en hun oorspronkelijke glans terugkrijgen. Dit is belangrijk om het hoogst mogelijke rendement te kunnen behalen.

 

Verantwoordingen van constateringen

  • Geconstateerde gebreken worden gratis verholpen als de fabrieksgarantie geldig is. En/of wanneer de installatie niet deugdelijk is gemonteerd en de eventuele inspectie binnen de garantietermijn van de installateur valt.
  • Geconstateerde gebreken worden in rekening gebracht als er geen aanspraak op fabrieksgarantie gedaan kan worden en de garantietermijn van de installateur op de installatie is verlopen.